Eten

Recept: maaltijdquiche met groene asperges, rauwe ham en gemengde salade

maaltijdquiche-met-groene-asperges-rauwe-ham-en-gemengde-salade.jpg

Maaltijdquiche met groene asperges, rauwe ham en gemengde salade: een heerlijk en verrassend recept, waarin de asperge optimaal tot zijn recht komt. 

Deze maaltijdquiche maak je binnen 45 minuten!

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 1 rol koelvers hartigetaartdeeg op bakpapier (Tante Fanny)
  • 1-2 el havermout
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • blaadjes van 3 takjes basilicum, heel fijn gehakt
  • versgemalen peper, zout
  • 100 g rauwe ham
  • 400 g groene aspergetips, een plakje van de uiteinden verwijderd
    voor de salade
  • 25 ml extra vergine olijfolie
  • 25 ml balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 kleine zak slamelange

extra nodig: rechthoekige bakvorm van ± 32×22 cm, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze maaltijdquiche:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het deeg in de vorm en snijd het teveel rondom weg. Bestrooi de bodem met de havermout.
  3. Meng in een kom de eieren met de slagroom en de basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem.
  5. Leg de helft van de rauwe ham in het bakblik en verdeel de aspergetips erover. Drapeer de overige ham tussen de asperges door.
  6. Bak de quiche in het midden van de oven en bak in 30-40 min. gaar.
  7. Klop intussen een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  8. Laat de quiche 10 min. afkoelen en serveer met de slamelange bovenop en de dressing er apart bij.

Bereidingstijd maaltijdquiche met groene asperges, rauwe ham en gemengde salade ± 15 min. + ± 40 min. oventijd.

Ziet er goed uit! 

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster
Receptuur & foodstyling | Cees van Asperen

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-39. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant