Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: lunchtortilla’s met zoete aardappel en avocado

recept-lunchtortillas-met-zoete-aardappel-en-avocado.jpg

Veel van ons gaan weer steeds vaker naar kantoor en dat betekent ook dat de lunchbox weer gevuld moet worden. Hoewel een boterham met kaas op z’n tijd natuurlijk lekker is, wil je misschien af en toe ook wat anders proberen. Wat denk je van deze leuke kleurrijke lunchtortilla’s?

Naast dat ze er fantastisch uit zien en ontzettend lekker zijn, zitten ze ook nog eens boordevol groente.

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen

Zó maak je de lunchtortilla’s

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met water en kook ze in 8 minuten gaar. Laat ze afkoelen en stamp ze dan tot puree.
  2. Breng de zoete aardappelpuree vervolgens op smaak met chilipoeder, komijn, koriander, oregano, een beetje cayennepeper en een snuf kaneel.
  3. Snijd de bietentortilla vanaf de onderkant in tot het midden. Verdeel over de eerste ‘kwart’ links van de ingesneden tortilla wat frisse sla.
  4. Beleg de tweede kwart van de tortilla met een laagje zoete aardappelpuree. Strooi hier wat maïs en kidneybonen overheen.
  5. Snijd dan de avocado in fijne reepjes en leg deze op de derde kwart van de tortilla.
  6. Besmeer daarna de laatste kwart van de tortilla met een eetlepel tomatensalsa en strooi hier ruim de cheddar overheen.
  7. Vouw de kwart van de tortilla met frisse sla over de kwart met zoete aardappelpuree en mais en kidneybonen.
  8. Vouw nu de tortilla over de kwart met avocado en tot slot over de laag met tomatensalsa en cheddarkaas.

Eet smakelijk!

Recept en beeld | Santa Maria

Ook interessant