Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Loempia’s met papajagroentevulling

m35papajawraps-sf00350720.png

Loempia’s met papaja-groentevulling

Ingrediënten
– 1 papaja
– 1 rood bietje, gekookt
– 4 portobello’s of reuzenchampignons
– zout
– ½ bosje koriander
– 4 rijstvellen van minstens 24 cm Ø

voor de dip
4 el sweet chilisaus (fles)
– 1-2 el limoensap
– ± 1 el Japanse sojasaus

 

Bereiding
– Snijd het vruchtvlees van de papaja, het bietje en de paddenstoelen in reepjes van ± 8 cm. – Dompel de rijstvellen kort in ruim koud water en leg ze op een vochtige doek.
– Verdeel de vulling, op 2 lepels na, over het midden van de vellen en laat aan beide kanten nog ± 7 cm vrij.
– Bestrooi met zout en gehakte koriander.
– Sla de zijkanten over de vulling en rol op.
– Plak dicht met wat water.
– Leg de loempiaatjes in een stoommand met bakpapier en laat boven kokend water afgedekt 10 min. stomen.
– Klop voor de dip de chilisaus met limoensap en sojasaus naar smaak door elkaar.
– Snijd de loempiaatjes diagonaal door en garneer met de groentereepjes en de rest van de koriander.
– Zet de dip erbij.

Bereidingstijd: ± 30 min..

Dit recept is voor 4 personen.

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant