Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: limoenkoekjes met vanille-ricottavulling

recept-limoenkoekjes-met-vanille-ricottavulling.jpg

Op zoek naar een zoete traktatie die wel een beetje gezond is? Probeer dan eens deze limoenkoekjes met vanille-ricottavulling. Zo gemaakt en lekker fris van smaak.

Met dit recept bak je 15 koekjes.

Benodigdheden voor het deeg:

  • 100 g kokosolie, op kamertemperatuur
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanillepasta
  • geraspte schil van 2 limoenen
  • 2 el plantaardige melk
  • 150 g amandelmeel
  • 100 g ­volkoren speltmeel

Benodigdheden voor de vulling:

  • 100 g ricotta
  • 1 el ­poedersuiker
  • ½ tl vanillepasta
  • extra nodig: uitsteekvormpje of glas Ø 3 cm

Zo maak je de limoenkoekjes:

  1. Mix voor de vulling de ricotta met de poedersuiker en vanillepasta glad. Zet koel weg.
  2. Mix voor het deeg de olie, de suiker, de vanillepasta, de ­limoenrasp en de melk glad.
  3. Voeg het amandelmeel en het speltmeel toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Rol het tussen 2 vellen bakpapier uit tot een lap van 3 mm dikte. Laat deze ± 15 min. rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  6. Steek er zo veel mogelijk rondjes uit, voeg de resten samen, rol uit en steek er weer rondjes uit. Ga zo door tot je 30 koekjes hebt.
  7. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  8. Laat ze volledig afkoelen.
  9. Bestrijk de helft van de koekjes met de ricottacrème en dek af met de rest van de koekjes.

Recept | Sandra Bekkari
Fotografie | Wout Hendrickx

Dit recept stond in Margriet 40. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl

Ook interessant