Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó kun je zelf de lievelingsscones van koningin Elizabeth maken

zo-kun-je-zelf-de-lievelingsscones-van-koningin-elizabeth-maken.jpg

Is het altijd al jouw droom geweest om een theekransje van koningin Elizabeth bij te wonen? De kans dat je dit een keer zal meemaken is natuurlijk heel erg klein, maar wij kunnen je wel een soort van voorproefje geven.

De chefs van het Britse koningshuis hebben namelijk het recept van de lievelingsscones van koningin Elizabeth gedeeld.

Leuk weetje

Op de Instagrampagina van de koninklijke familie is niet alleen het recept te lezen, maar wordt ook nog eens een leuk weetje gedeeld: ieder jaar blijken er in het paleis maar liefst 27.000 kopjes thee, 20.000 sandwiches en 20.000 stukken taart te worden genuttigd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Every year at Garden Parties across The Royal Residences, over 27,000 cups of ☕️, 20,000 🥪 and 20,000 slices of 🍰 are consumed! The Royal Pastry Chefs are happy to share their recipe for fruit scones, which traditionally would be served at Buckingham Palace every summer. Remember to tag us in your #royalbakes creations! 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀: -500g Plain Flour -28g Baking Powder -94g Butter -86g Sugar -2 Whole Eggs -140ml Butter Milk -100g Sultanas – a type of raisin (Cover in hot water and leave to soak for 30 minutes) 𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱: -Preheat oven to 180 C -Mix the flour, baking powder, butter and sugar together in a bowl, until a crumb is formed -In a separate bowl, whisk the eggs and buttermilk together -Add the liquid to the crumb mixture -Continue to mix the dough, until it is smooth -(Optional) Add the sultanas, and mix until evenly distributed 1Remove the dough from the bowl, flatten the dough and cover -Leave to rest for approximately 30 minutes -Roll out the dough to a thickness of 2.5 cm and cut to desired shape -Rest the scones for another 20 minutes -Gently egg was the top of the scones -Bake in the oven for 10-12 minutes until golden brown -Cool before serving with jam and clotted cream Enjoy!

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Het recept

Nieuwsgierig naar de scones? Wij hebben het recept hieronder voor je vertaald:

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 28 g bakpoeder
  • 94 g boter
  • 86 g suiker
  • 2 eieren
  • 140 ml karnemelk
  • 100 g Sultana-rozijnen (dompel ze 30 minuten onder in warm water)

Zo maak je de scones:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker samen in een kom tot je een ‘kruimelbeslag’ krijgt.
  • Klop in een andere kom de eieren en de melk samen.
  • Voeg het vloeibare beslag bij het droge.
  • Meng het tot het een mooi, glad beslag is.
  • Voeg de rozijnen toe en zorg dat ze goed verdeeld zijn.
  • Haal het deeg uit de kom, druk het plat en bedek met folie. Laat het vervolgens 30 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit tot een beslag van 2,5 cm en snij uit in een vorm naar keuze.
  • Laat de scones nog eens 20 minuten rusten.
  • Smeer ze in met eigeel en bak 10-12 minuten in de oven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Instagram
Beeld | Brunopress, iStock

Ook interessant