Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept voor een lekkere Libanese lunch: tabouleh met granaatappelpitjes en peterselie

lekkere-libanese-lunch-tabouleh.jpg

Lunchtijd! Maar wat stop je vandaag in je lunchbox? Probeer eens dit recept voor tabouleh; een salade uit de Libanese keuken. Boordevol munt, peterselie en granaatappelpitjes die hem lekker fris maken. Schep het door de bulghur en je hebt een heerlijke lunch klaarstaan.

Dit recept voor tabouleh is voor 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • 100 g bulghur
  • 2 grote bossen platte peterselie, zeer fijngesneden
  • blaadjes van een klein bosje munt, zeer fijngesneden
  • 100 g granaatappelpitten
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • sap en rasp van 1 grote (biologische) citroen
  • 2-3 el extra vergine olijfolie
  • versgemalen peper, zout

Zo maak je deze tabouleh:

Je bent ongeveer twintig minuten bezig met het bereiden van tabouleh, plus nog het afkoelen van de bulghur.

  1. Breng 300 ml gezouten water aan de kook en voeg de ­bulghur toe.
  2. Kook in ± 10 min. gaar en giet af. Laat afkoelen.
  3. Houd wat peterselie, munt en granaatappelpitten apart en meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar.
  4. Breng stevig op smaak met peper en zout en versier met de rest van de peterselie, munt en granaatappelpitten.

Eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal

Ook interessant