Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: lemon sunset met citroen, aardbei en rabarber

7-cocktail.jpg

Wat is lekkerder op een zomerse dag als vandaag dan een cocktail? Wat ons betreft helemaal niets. Probeer daarom deze lemon sunset met citroen, aardbei en rabarber eens. Overheerlijk.

Proost op de nazomer met een cocktail van zelfgemaakte rabarber-aardbeiensiroop met veel citroen, gin en tonic. Als je de gin weglaat, is het een heerlijk frisse mocktail met een volle fruitsmaak.

Benodigdheden lemon sunset:

Met dit recept kun je 4 glazen vullen.

  • 300 g aardbeien
  • 200 g rabarberstelen, in stukjes + extra voor de garnering
  • 2 bio citroenen of 4 bio limoenen
  • 4 el kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tray ijsblokjes
  • 120 ml gin
  • ± 400 ml tonic

extra nodig: 4 brede glazen

Bereiding:

Bereidingstijd: ± 25 min. + ± 1 uur afkoelen

  1. Houd 6 mooie aardbeien met kroontjes achter en halveer ze. Verwijder van de rest de kroontjes en doe ze samen met de rabarber in een steelpan.
  2. Rasp de schil van 1 citroen of 1½ limoen dun af, pers er het sap uit (75 ml nodig) en voeg aan het fruit toe. Schep alle suiker erdoor en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken of tot de rabarber zacht is.
  3. Druk door een zeef boven een ander pannetje of hittebestendige schaal.
  4. Laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast in gebruik. Snijd de tweede citroen of de laatste 2 limoenen in dunne plakjes.
  5. Verdeel de helft over de bodems van de glazen en stamp er even op met een cocktailstamper of met de achterkant van een houten lepel. Vul de glazen elk voor twee derde met ijsblokjes.
  6. Giet er 1 dl aardbeien-rabarbersap op, schenk er 30 ml gin per glas bij en vul aan met tonic.
  7. Steek er een stuk rabarbersteel in, voeg 3 halve aardbeien en een plakje citroen of limoen toe en serveer direct.

Tekst | Colette Beyne
Fotografie | Peggy Janssen

M39 Cover HR JPG

Margriet 39 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: happy ouder worden, blaasontsteking: zo kom je er snel vanaf, een openhartig interview met Ernst Daniël Smid, tips om gelukkig terug naar kantoor te kunnen gaan en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant