Margriet > Lifestyle > Eten > Met dit recept maak je de lekkerste framboos-kokos-ijslolly’s!
Eten
Met dit recept maak je de lekkerste framboos-kokos-ijslolly’s!
Redactie Margriet | 5 september 2017
Ook al komt het einde van de zomer steeds dichterbij, déze lekkere framboos-kokos-ijslolly’s zijn het hele jaar door om te smullen! Met dit recept uit de Margriet Zomer-special maak je gemakkelijk deze heerlijke ijsjes.
Dit heb je nodig:
400 ml volle kokosmelk
4 el ahornsiroop
225 g frambozen, vers of diepvries (ontdooid)
6 ijsvormpjes met 90-100 ml inhoud
staafmixer of blender (optioneel)
Zo maak je de ijsjes
Klop de kokosmelk met de helft van de ahornsiroop tot een glad mengsel. Verdeel dit mengsel over de ijsvormpjes en zet ze 10 min. (zonder stokjes) in de vriezer. Pureer intussen de frambozen met de rest van de ahornsiroop glad met een staafmixer of blender of prak met een vork. Vul de vormpjes verder op met het frambozenmengsel. Steek eventueel een paar keer de stokjes in het ijsmengsel om de twee lagen iets in elkaar te laten overvloeien. Zet de ijsjes dan met stokjes zes uur in de vriezer.
Tip!
Vervang de frambozen naar wens door aardbeien, bramen of een mengsel van rood fruit en pas de hoeveelheid ahornsiroop aan naar smaak.
En… smullen maar!
Tekst en receptuur | Suzanne Stougie
Foto | iStock