Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker herfstig: lasagne met pompoen, spinazie, en twee soorten saus

lekker-herfstig-lasagne-met-pompoen-spinazie-en-twee-soorten-saus.jpg

Ovengerechten zijn ideaal: je kunt ze vaak voor een groot deel voorbereiden en ze vallen altijd in de smaak. En als de schaal in de oven staat, heb je tijd om de tafel alvast te dekken en even bij te praten. Win-winsituatie. Probeer bijvoorbeeld deze herfstige lasagne met pompoen, spinazie, een tomaat-gehaktsaus én bechamelsaus.

Het knapperige mozarella-laagje bovenop maakt het helemaal af!

Dit heb je nodig voor de lasagne:

  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g spinazie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 400 g rundergehakt
  • 400 ml passata
  • 2 el tomatenpuree
  • versgemalen peper, zout
  • ± ½ tl tijmblaadjes
  • ± ½ tl cayennepeper
  • 40 g boter
  • 35 g bloem
  • 400 ml melk
  • 1 (geschilde) flespompoen, draden en pitten verwijderd, in zo dun mogelijke plakken
  • nootmuskaat
  • 12 lasagnebladen
  • 100 g geraspte mozzarella

extra benodigdheden: een ovenschaal, ingevet met wat olie

Lekker herfstig: lasagne met pompoen, spinazie, en twee soorten saus

Lees ook:
Recept: aardappelpuree met broccoli en worstjes in een spekjasje met kaassaus

Bereidingswijze lasagne met pompoen, spinazie én twee sauzen:

  1. Blancheer de spinazie 1-2 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  2. Verhit 1 lepel olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  3. Roer de passata en de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper, zout, tijm en cayennepeper.
  4. Smelt de boter in een steelpan. Roer alle bloem er ineens door en laat 1 min. droog koken.
  5. Voeg er al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe tot een dikke bechamelsaus is ontstaan. Breng hem op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje pompoen en daarna een laag spinazie.
  8. Lepel er een deel van de tomaat-gehaktsaus over, leg er een lasagneblad op (ongekookt) en dan een laagje bechamelsaus, herhaal de laagjes tot de schaal gevuld is.
  9. Eindig met pompoen, restje spinazie en saus.
  10. Bestrooi met de mozzarella en laat in het midden van de oven in ± 35 minuten gaar en goudbruin worden.

Eet smakelijk!

Fotografie | Karl Bruninx
Receptuur & styling | Ilse D’Hooge
Tekstbewerking | Colette Beyne

Ook interessant