Ken je chimichurri al? Deze Zuid-Amerikaanse saus met veel kruiden en specerijen, ui, knoflook, azijn en citroenrasp is heerlijk bij elk stukje vlees, maar vooral bij lams- of rundvlees.In dit recept combineren we zelfemaakte chimichurri met lamskoteletjes op de barbecue, heerlijk!
Smaakvol, kruidig en echt een keer iets anders. Heerlijk in een maaltijd met gepofte aardappelen en zelfgemaakte kruidenboter, zoals we het hier combineren.
Extra benodigdheden: bakpapier, aluminiumfolie, blender of keukenmachine
Zó maak je het:
Bereidingstijd: ± 1 uur
Meng voor de kruidenboter de dille, de helft van de bieslook, de knoflook, het citroensap en de peper naar smaak door de boter. Vorm de boter tot een rolletje, wikkel dat in bakpapier en leg het in de vriezer. Prik intussen de aardappelen hier en daar in met een vork. Leg ze elk op een stuk aluminiumfolie, bedruppel ze met olie en maal er peper en zout boven. Vouw de folie dicht en leg de aardappelen 45 min. op een hete barbecue.
Mix alle ingrediënten voor de chimichurri in een blender of keukenmachine, giet er een scheutje olijfolie bij, mix het mengsel glad en breng het op smaak met peper en zout.
Bestrijk de lamskoteletjes dun met de saus en gril ze bruin en gaar op een hete barbecue. Haal de gare aardappelen uit de folie en maak bovenaan een inkeping. Verdeel de lente-ui over de inkepingen, leg er een plakje kruidenboter op en bestrooi de aardappelen met de rest van de bieslook. Serveer ze bij het vlees en geef de rest van de chimichurri erbij.
Eet smakelijk!
Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.
Productie & bewerking | Colette Beyne Fotografie | Wout Hendrickx Receptuur en foodstyling | Sonja Peeters/Foodlof