Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: herfstige kruisbessen-polenta-cake

kruisbessen-polenta-cake.jpg

Zin in zoet, maar ook zin in iets unieks? Maak dan deze kruisbessen-polenta-cake, waarmee je een zoet baksels op tafel zet en tegelijkertijd verrast met de smaakcombinaties. Extra leuk: het staat in een handomdraai op tafel.

Pascale Naessens heeft patent op het soort kookboeken waar je uit blíjft koken. Haar succesformule: gezonde gerechten die er prachtig uitzien en die je ook nog eens makkelijk maakt. Genieten staat voorop, liefst met een tafel vol mensen. Genieten, dus!

Kruisbessen-polenta-cake

Dit heb je nodig

  • 200 g amandelmeel
  • 20 g polenta 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 225 g lichte basterdsuiker
  • 225 ml olijfolie
  • Voor de topping
  • 8 verse vijgen, in plakjes
  • 250 g kruisbessen

En zo maak je de kruisbessen-polenta-cake

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een ronde bakvorm (23 cm) met een dubbele laag bakpapier.
  • Roer amandelmeel, polenta, bakpoeder en zout in een grote kom door elkaar.
  • Klop de eieren en de suiker luchtig met de mixer.
  • Voeg de olijfolie er langzaam aan toe tot deze helemaal opgenomen is.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel en mix tot een glad cakebeslag.
  • Giet in de vorm en schep de helft van de kruisbessen er voorzichtig op.
  • Bak de cake in ca. 55 min gaar in het midden van de oven.
  • Amandelmeel wordt snel donker, dus check na 35 min. en bedek de bovenkant evt. met aluminiumfolie. Haal de cake uit de oven, check met een satéprikker of hij gaar is (die moet er schoon uitkomen) en bestrooi met de rest van de bessen.

Eetsmakelijk!

Onder redactie van Anita Vlaar

Samenstelling & tekst | Beanca de Goede

Beeld : Getty

Ook interessant