Kokosblondies: niet zo bekend als brownies maar minstens even lekker, je maakt ze met witte chocolade. Ze hebben een volle kokossmaak door de kokosmelk en de geraspte kokos in het deeg.
Loopt het water je al in de mond? Deze heerlijke blondies maak je in slechts 40 minuten!
Dit heb je nodig (± 10 stuks):
200 g witte chocolade, grof gehakt
100 g ongezouten boter
75 ml kokosmelk
2 eieren, losgeklopt
100 g witte basterdsuiker
150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
100 g kokosrasp
25 g amandelschaafsel
Extra nodig: brownievorm (28×18 cm), ingevet en bekleed met bakpapier.
Bereidingswijze kokosblondies:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de chocolade met de boter en de kokosmelk op een laag vuur in een steelpan met dikke bodem.
Roer de chocoladeboter glad en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng met een houten lepel de eieren door de chocoladeboter.
Schep de suiker, het bakmeel en 80 g. van de kokosrasp erdoor. Schep het kokosbeslag in de vorm.
Verdeel het amandelschaafsel en de rest van de kokosrasp over het beslag.
Bak de koek in de oven in ± 25 min. gaar.
Dek halverwege de baktijd de koek losjes met aluminiumfolie of bakpapier af, zodat deze mooi lichtgekleurd (‘blond’) blijft.
Laat de blondie in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur en snijd in 10 mooie repen.