Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: zó maak je deze overheerlijke kokosblondies

kokosblondies.jpg

Kokosblondies: niet zo bekend als brownies maar minstens even lekker, je maakt ze met witte chocolade. Ze hebben een volle kokossmaak door de kokosmelk en de geraspte kokos in het deeg. 

Loopt het water je al in de mond? Deze heerlijke blondies maak je in slechts 40 minuten!

Dit heb je nodig (± 10 stuks):

  • 200 g witte chocolade, grof gehakt
  • 100 g ongezouten boter
  • 75 ml kokosmelk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 100 g kokosrasp
  • 25 g amandelschaafsel

Extra nodig: brownievorm (28×18 cm), ingevet en bekleed met bakpapier.

Bereidingswijze kokosblondies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Smelt de chocolade met de boter en de kokosmelk op een laag vuur in een steelpan met dikke bodem.
  3. Roer de chocoladeboter glad en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Meng met een houten lepel de eieren door de chocoladeboter.
  5. Schep de suiker, het bakmeel en 80 g. van de kokosrasp erdoor. Schep het kokosbeslag in de vorm.
  6. Verdeel het amandelschaafsel en de rest van de kokosrasp over het beslag.
  7. Bak de koek in de oven in ± 25 min. gaar.
  8. Dek halverwege de baktijd de koek losjes met aluminiumfolie of bakpapier af, zodat deze mooi lichtgekleurd (‘blond’) blijft.
  9. Laat de blondie in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur en snijd in 10 mooie repen.

Bereidingsduur kokosblondies: 15 minuten + 25 minuten oventijd + afkoelen.

 Voorbereidingstip

Je kunt de blondies 1-2 dagen van tevoren maken en afgedekt koel bewaren. Laat ze een halfuurtje op temperatuur komen.

Desserttip

Blondies doen het ook goed als dessert: serveer een blondie lauwwarm met een bol vanilleroomijs en verse ananas.

Ziet er goed uit! 

kokosblondies

Recept | Janneke Phillippi

Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-52. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant