Maak van jouw ontbijt of toetje een Oosters feest met deze smakelijke kokos-amandelpudding met granaatappel. Strooi er wat rozenblaadjes over en je krijgt een prachtig kleurenpalet.
Dit recept is goed voor 6 tot 8 personen.
Dit heb je nodig voor een kokos-amandelpudding met granaatappel:
120 g amandelen
600 ml kokosmelk
1 kaneelstokje
125 g suiker
1 stuk gemberwortel van 5 cm
1 steranijs
40 g maïzena
Voor de topping:
40 g geschaafde amandelen
40 g geraspte kokos
pitten van ½ granaatappel
1 el onbespoten rozenblaadjes
Extra nodig: notenmolentje
Bereidingswijze:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin, laat afkoelen en maal ze grof in een notenmolentje.
Breng de kokosmelk met het kaneelstokje, de gember en de steranijs aan de kook en voeg de suiker toe.
Neem een klein kopje water en los de maïzena erin op.
Giet het papje bij de kokosmelk en voeg de gemalen amandelen toe.
Laat al roerend 1-2 min. inkoken of tot de pudding bindt.
Verdeel de pudding over vier kommetjes en laat afkoelen.
Rooster voor de topping de geschaafde amandelen en de geraspte kokos in de droge koekenpan.
Verdeel samen met de granaatappelpitten en wat rozenblaadjes over de pudding.
Bereidingstijd; ± 20 min + 1 uur afkoelen
Ziet er goed uit!
Productie | Colette Beyne Fotografie | Wout Hendrickx
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-04. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.