Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Kokos-amandelpudding met granaatappel & rozenblaadjes

recept-kokos-amandelpudding-met-granaatappel-rozenblaadjes.jpg

Maak van jouw ontbijt of toetje een Oosters feest met deze smakelijke kokos-amandelpudding met granaatappel. Strooi er wat rozenblaadjes over en je krijgt een prachtig kleurenpalet.

Dit recept is goed voor 6 tot 8 personen.

Dit heb je nodig voor een kokos-amandelpudding met granaatappel:

  • 120 g amandelen
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 kaneelstokje
  • 125 g suiker
  • 1 stuk gemberwortel van 5 cm
  • 1 steranijs
  • 40 g maïzena

Voor de topping:

  • 40 g geschaafde amandelen
  • 40 g geraspte kokos
  • pitten van ½ granaatappel
  • 1 el onbespoten rozenblaadjes

Extra nodig: notenmolentje

Bereidingswijze:

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin, laat afkoelen en maal ze grof in een notenmolentje.
  2. Breng de kokosmelk met het kaneelstokje, de gember en de steranijs aan de kook en voeg de suiker toe.
  3. Neem een klein kopje water en los de maïzena erin op.
  4. Giet het papje bij de kokosmelk en voeg de gemalen amandelen toe.
  5. Laat al roerend 1-2 min. inkoken of tot de pudding bindt.
  6. Verdeel de pudding over vier kommetjes en laat afkoelen.
  7. Rooster voor de topping de geschaafde amandelen en de geraspte kokos in de droge koekenpan.
  8. Verdeel samen met de granaatappelpitten en wat rozenblaadjes over de pudding.

Bereidingstijd; ± 20 min + 1 uur afkoelen

Ziet er goed uit!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-04. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant