Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Koekjestaartjes met koffie-botercrème: een recept om mee uit te pakken

koekjestaartjes-met-koffie-botercreme.jpg

Voor wie eens echt uit wilt pakken met het toetje, dan zijn deze bijzondere koekjestaartjes ideaal. Laagje voor laagje genieten van de petit-beurrekoekjes met daartussen een heerlijke koffie-botercrème. Een waar gebakje als desert!

Dit recept is goed voor 6 personen.

Benodigdheden

  • 1 kleine kop versgezette koffie, afgekoeld
  • Optioneel: een scheutje sterke drank naar keuze
  • 125 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 150 g boter, op kamertemperatuur, in blokjes
  • Een zakje oploskoffie
  • 36 petit-beurrekoekjes
  • Een halve eetlepel cacaopoeder

Extra benodigdheden: ovenschaal, keukenmachine, spuitzak met klein spuitmondje, stevige snijplank bekleed met plasticfolie, zeefje.

Bereidingswijze koekjestaartjes met koffie-botercrème

Ze zien er misschien ingewikkeld uit, maar de koekjestaartjes staan binnen twintig minuten op tafel. Genieten maar!

  1. Schenk de koffie in de ovenschaal en roer eventueel de sterke drank erdoor.
  2. Klop de poedersuiker en het ei in de mengkom van de keukenmachine los.
  3. Voeg de boter in gedeelten toe en klop tot alles mooi gemengd is.
  4. Los de oploskoffie op in 35 ml kokend water.
  5. Giet er een scheutje van bij het botermengsel.
  6. Klop goed tot je een gladde en goed gebonden crème krijgt. Voeg eventueel nog wat koffie toe.
  7. Schep de botercrème in de spuitzak en leg in de koelkast.
  8. Start met de opbouw van de taartjes.
  9. Leg eerst een droog koekje op de snijplank als bodem.
  10. Spuit hierop wat botercrème. Dip een koekje in de afgekoelde koffie en leg op de crème. Herhaal nog 4 keer en garneer het bovenste koekje met toefjes botercrème.
  11. Maak zo nog 5 taartjes.
  12. Laat ze opstijven in de koelkast.
  13. Haal de taartjes 5 min. voor het serveren uit de koelkast, zeef er cacao boven en serveer meteen.

Dát ziet er goed uit!

Fotografie|Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten|Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 08– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant