Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: knapperige ontbijttaartjes met vanillekwark, grapefruit en druiven

recept-knapperige-ontbijttaartjes-met-vanillekwark-grapefruit-druiven.jpg

Ben jij echt een uitpakker wat het ontbijt betreft? Dan zijn deze vrolijke knapperige ontbijttaartjes met vanillekwark, grapefruit en druiven vast iets voor jou. Heerlijk fris en fruitig!

Lekker voor in het weekend of om de thuiswerkdag éxtra feestelijk te beginnen.

Benodigdheden voor knapperige ontbijttaartjes met vanillekwark:

Voor de bodempjes:

  • 300 g lekker gevulde muesli
  • 2 el kokosolie of boter, gesmolten
  • 2 el honing

Voor de vulling:

  • 2 el honing
  • ¼ tl kaneel
  • 250 g vanillekwark
  • ½ grapefruit, dik geschild, in 4 dunne plakken*
  • 1 klein trosje rode druiven, gehalveerd

extra benodigdheden: 4 tartelettevormpjes van 12 cm Ø, ingevet

*Pas bij het eten van grapefruit op: samen met bepaalde medicijnen kan de vrucht leiden tot vervelende symptomen. Meer daarover lees je hier.

Bereidingswijze:

Voor de bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak voor de bodempjes een kwart van de muesli middelgrof en zet opzij.
  3. Maal de rest van de muesli samen met de kokosolie en de honing zeer fijn in het hakbakje van de staafmixer, maar zorg dat het geen pasta wordt.
  4. Schep de iets grovere muesli erdoor en druk het mengsel met de bolle kant van een lepel stevig aan in de tartelettevormpjes.
  5. Bak de bodempjes in het midden van de oven in 8-10 min. tot de randjes net bruiner worden.
  6. Neem ze uit de oven, druk nog even goed aan en laat helemaal afkoelen.

Voorbereidingstip: De gebakken tartelettes (zonder vulling) zijn in een goed afgesloten trommel of bewaardoos ± 3 weken houdbaar.

Voor de vulling:

  1. Meng voor de vulling de honing met de kaneel.
  2. Neem de afgekoelde bodempjes uit de vorm, verdeel de kwark erover en leg er een plak grapefruit op.
  3. Lepel de honing erover en garneer met de druiven.
  4. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 min  + ± 10 min. oventijd + afkoelen

Recept: knapperige ontbijttaartjes met vanillekwark, grapefruit & druiven

Dat ziet er kleurrijk en verrukkelijk uit!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Maarten van der Wal

Dit recept verscheen eerder in Margriet 48-2020. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.

Ook interessant