Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: kipspiesjes met limoen en Thaise pindasaus

2-hr.jpg

Zin om eens iets anders dan de standaard gerechten op de barbecue te leggen? Probeer deze kipspiesjes met limoen en pindasaus dan zeker eens. Dit exotische recept is naast héérlijk ook nog eens erg makkelijk en ligt voor je het weet op de barbecue. Smullen maar!

Met het onderstaande recept maak je 8 stuks.

Benodigdheden kipspiesjes:

In dit recept leggen we de kipspiesjes op de barbecue, maar het kan natuurlijk ook in de grilpan. Verder heb je metalen spiesen nodig, dun met olie bestreken

  • 4 kipdijfilets
  • 1½ el groene Thaise currypasta
  • 1½ el zonnebloem- of arachideolie + extra om te bestrijken
  • blaadjes van ½ bosje Thaise basilicum
  • 3 limoenen

Voor de pindasaus

  • 125 g gladde pindakaas
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus

Bereiding:

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten

  1. Verwarm de barbecue voor op halfhoog.
  2. Snijd de kipdijfilets elk in 4 lengterepen. Meng 1 el currypasta met ½ el olie en wrijf de kip ermee in.
  3. Snijd twee limoenen in dunne plakjes. Rijg telkens 2 kiprepen in een zigzagvorm aan een stokje, afgewisseld met limoenplakjes en basilicumblaadjes.
  4. Bestrijk de spiesjes met wat extra olie en gril ze in ± 10 minuten onder regelmatig keren gaar. Verhit intussen voor de pindasaus de rest van de olie in een kleine pan en bak de rest van de currypasta 2 minuten aan.
  5. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Kook in tot een dikke saus en roer er de vissaus door. Snijd de laatste limoen doormidden. Knijp de helft uit boven de saus en snijd de andere helft in partjes.
  6. Leg de spiesen op borden. Snijd de rest van de basilicum in reepjes en strooi over de spiesen. Serveer met de saus en de limoenpartjes. Lekker met rijst.

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Eric van Lokven
Styling | Silke Visscher

Ook interessant