Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: gemarineerde kipspiesen met mangosalsa

aangekocht-tbv-m34-2021-culi_zomerbuffet.jpg

Zin om thuis eens uit te pakken? Dan zijn deze kipspiesen met mangosalsa wellicht iets voor jou. Deze kipspiesen zijn in combinatie met heerlijke en gezonde mangosalsa en limoen-yoghurtdip een goede keuze om vanavond op tafel te zetten.

Dit recept is voor 6 personen.

Benodigdheden kipspiesen met mangosalsa:

  • 600 g kipdijfilet, in blokjes
  • 1 limoen, in parten

    Voor de marinade
  • 1-2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 1 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1 grote teen knoflook, grof gesneden
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 1 stukje geschilde gemberwortel van ± 2 cm
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl paprikapoeder

    Voor de mangosalsa
  • vruchtvlees van 1 mango, in kleine blokjes
  • ½ kleine rode ui, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 el fijngesneden korianderblad + extra om te serveren
  • 0,5 dl olijfolie
  • ½ el honing
  • ¼ tl chipotlepoeder of -pasta

    Voor de limoen-yoghurtdip
  • 2 dl Turkse yoghurt
  • rasp van 1 limoen
  • 1-2 tl honing

    Extra nodig: staafmixer of keukenmachine, houten of metalen spiesen

Bereidingswijze:

  1. Mix de ingrediënten voor de marinade met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
  2. Schep hem in een pannetje en laat op lage pit ± 10 min. zachtjes koken zonder te roeren. Laat afkoelen.
  3. Schep de kip door de marinade, dek af en laat de smaken minimaal 2 uur intrekken in de koelkast.
  4. Leg houten spiesen in water, bestrijk metalen spiesen dun met olie.
  5. Rijg het vlees aan de spiesen en rooster ze op een hete barbecue of op een grillplaat rondom bruin en gaar.
  6. Mix voor de limoen-yoghurtdip de yoghurt met de limoenrasp. Breng op smaak met honing, peper en zout.
  7. Vermeng voor de mangosalsa de mango met de ui, de limoenrasp en de olie. Breng op smaak met limoensap, de honing, peper en zout en de chipotle.
  8. Zet alles bij elkaar op een dienblad en serveer met de limoenparten en de extra koriander. Lekker met tortilla’s.

    Bereidingstijd: ± 45 min. + 2 uur marineren

Smakelijk!

Productie en bewerking | Colette Beyne. 
Fotografie | Living Inside/Lisa Björner

Ook interessant