Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 37 | Recept: kipfilet met aardappelpuree en paksoi

kipfilet2.png

Paksoi is rijk aan vitamine A, C en foliumzuur en bovendien op allerlei manieren te bereiden. Gekarameliseerd is de groente ook erg lekker, bijvoorbeeld bij kipfilet.

Wat heb je nodig?

  • 2 biologische citroenen
  • 800 g kruimige aardappelen
  • versgemalen peper, zout
  • 4 stronkjes babypaksoi of 2 grote stronken
  • 4 kipfilets van ± 125 g
  • pan met ± 400 ml kippenbouillon
  • 4 el boter of margarine
  • 1-2 el honing

Zo maak je het!

– Boen de citroenen schoon onder heet water.
– Schil er één dun af en rasp de schil van de andere.
– Pers beide citroenen uit.
– Kook de aardappelen in weinig gezouten water en de geschilde citroenschil gaar.
– Haal de blaadjes van de babypaksoi los of snijd die van de grote struiken in brede repen.
– Bedruppel de kipfilets met een klein beetje citroensap, wrijf ze in met zout en de citroenrasp en leg ze in een met bakpapier bekleed stoommandje dat past op de pan met bouillon.
– Breng de bouillon aan de kook en blancheer de paksoi hierin 1 minuut. Laat uitlekken.
– Zet de stoommand op de pan en stoom de kip in 6-8 minuten gaar.
– Snijd de filets in plakken en houd warm.
– Giet de aardappelen af, verwijder de citroenschil en stamp de aardappelen fijn.
– Maak er met de helft van de boter, wat citroensap en peper en zout naar smaak een frisse, pittige puree van.
– Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan, roer de honing erdoor en laat de paksoi 2-3 minuten licht kleuren.
– Verdeel de puree, de kip en de paksoi over verwarmde borden, lepel er wat bouillon omheen en druppel het bakvet van de paksoi erover.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant