Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: kersenvlaai met ouderwets lekkere vanillepudding

recept-kersenvlaai-met-ouderwets-lekkere-vanillepudding.jpg

Kersen zijn natuurlijk in de zomer op haar lekkerst. Maar ook in deze tijd van het jaar kun je prima met deze vrucht in de keuken aan de slag. Wat dacht je bijvoobeeld van een kersenvlaai met ouderwets lekker vanillepudding?

Dit recept is goed voor 8 personen.

Dít heb je nodig:

  • 375 ml volle melk
  • 25 g custardpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g kristalsuiker
  • 600 g ontpitte kersen (uit een pot)
  • 40 g maïzena
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 2 rollen koelvers bladerdeeg op bakpapier
  • 1 ei, losgeklopt

Extra benodigdheden: taartvorm van 26 cm doorsnede.

Bereidingswijze kersenvlaai

De bereidingstijd voor deze kersenvlaai met custard is ongeveer 25 minuten, waarna deze nog zo’n 45 minuten de oven in moet. Eet smakelijk!

  1. Breng de melk en de custardpoeder op lage pit aan de kook. Roer goed, zodat de pudding niet aanbrandt.
  2. Zet de pit uit en roer de vanille- en kristalsuiker erdoor.
  3. Schep de pudding in een kom, leg er een vel plasticfolie op en laat afkoelen (zo komt er geen vel op de pudding).
  4. Laat de kersen goed uitlekken en vang daarbij het sap op.
  5. Meet 2 dl van het sap af en roer de maïzena en fijne kristalsuiker erdoor. Meng goed en zet opzij.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en bekleed de vorm met een van de plakken.
  8. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrijk hem egaal met de pudding. Verdeel de kersen erover en overgiet met het kersensap.
  9. Snijd lange slierten van de tweede rol bladerdeeg*, leg ze (zonder bakpapier) in een mooie ruitvorm over de vulling en bestrijk met het ei.
  10. Bak de taart in ± 45 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven.
  11. Serveer de taart lauwwarm, eventueel met een bolletje vanille- of witte chocolade-ijs.

Ziet er goed uit!

Fotografie|Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten|Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 08– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant