Ingrediënten
• 1250 g middelgrote, vastkokende aardappelen
• 2 dunne preitjes, alleen wit en lichtgroene deel, in zeer dunne ringetjes
• ½ potje zilveruitjes, uitgelekt
• ¼ potje cornichons, uitgelekt en fijngesneden
• 1 bos bladselderij voor de vinaigrette
• 2 el appel- of wittewijnazijn
• 6 el extra vierge olijfolie
• versgemalen zwarte peper en zout
Bereiding
– Kook de aardappelen in de schil in ± 10 min. net gaar. Liever iets te rauw dan iets te gaar.
-Klop op intussen de azijn met de olie glad en breng op smaak met royaal peper en wat zout.
– Laat de aardappelen goed droogstomen, laat 10 min. afkoelen en pel ze met een puntig mesje (ze moeten nog warm zijn).
– Snijd ze in plakjes en schep ze direct om met de dressing, de zilveruitjes, de augurken en de helft van de selderij.
– Laat afkoelen en breng pittig op smaak met royaal peper en wat zout. Heerlijk met gegrild vlees.