Eten

Heerlijk: Japanse curry met pompoen, edamame & ei

recept-kare-met-pompoen-edamame-ei.jpg

Op zoek naar een gerecht uit de buitenlandse keuken? Dit is een van de heerlijke gerechten uit de Japanse keuken: de Japanse curry, karē, met pompoen, met knapperige korst, met edamame, wat uiringen en een zalvige ei. Itadakimasu!

Benodigdheden voor karē met pompoen, edamame & ei:

  • 200 g rijst
  • ¼ geschilde pompoen, in 4 plakken van ± 2 cm dik, pitten verwijderd
  • 50 g bloem
  • 220 g panko (Japans paneermeel)*
  • 6 eieren (M)
  • 150 g diepvries edamame (sojabonen)
  • 3 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 90 g Japanse curry sauce mix, medium hot**
  • 300 ml groentebouillon
  • Versgemalen peper, zout
  • 1 – 2 tl zwart sesamzaad*

Lees ook:
Thaise rode curry met rundvlees

Zo maak je het:

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitdampen.
  2. Stoom intussen de pompoen in 10-12 min. gaar in een stoomoven, stoomkoker of stoommand.
  3. Laat 3-4 min. afkoelen, dep ze droog en snijd de plakken dan overlangs door.
  4. Schud de bloem en de panko in twee diepe borden en klop twee van de eieren los in een derde bord.
  5. Wentel de pompoenplakken eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko.
  6. Zorg dat ze rondom goed bedekt zijn.
  7. Leg ze op een met bakpapier beklede plank en zet opzij.
  8. Blancheer de edamame in kokend water met weinig zout 1 min., laat ze schrikken in koud water en wrijf de velletjes eraf.
  9. Verhit 1 el van de olie in een ruime wok en fruit de ui hierin glazig.
  10. Voeg de currymix, de bouillon en 300 ml water toe en laat 5 min. zachtjes koken.
  11. Roer de edamame erdoor en kook ze 2 min. mee.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Kook de rest van de eieren in 3-4 min. halfzacht, laat ze schrikken, pel en halveer ze.
  14. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pompoenplakken hierin aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin.
  15. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier.
  16. Verdeel de rijst over kommen en schep de curry erop.
  17. Leg in elke kom twee pompoenplakken en twee eihelften, bestrooi met het sesamzaad en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 40 min.

Recept: Karé met pompoen, edamame & ei

Ziet er goed uit! 

Recept | Colette Beyne
Beeld | BeeldigBeeld/StockFood

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-32. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant