Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Leuk voor moederdag: kaneel-rozijnenbroodjes met mascarponeglazuur

dat-wordt-genieten-kaneel-rozijnen-broodjes-met-mascarponeglazuur.jpg

Op zoek naar een lekker gerecht voor bij de Moederdag-lunch of een gezellige brunch met vriendinnen? Deze kaneel-rozijnenbroodjes zijn daarvoor perfect. Met het mascaponeglazuur zijn ze net wat anders dan anders en hartstikke lekker!

En als je deze kaneel-rozijnenbroodjes in de oven hebt, ruikt je keuken direct heerlijk.

Benodigdheden

Dit recept is gemakkelijk te maken en goed voor ongeveer 20 stuks.

  • 1 zakje droge gist (van 7 gram)
  • 400 ml lauwwarme melk
  • 750 g bloem + extra om te bestuiven
  • ½ tl zout
  • 100 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 1 ei (M)
  • 100 g rozijnen
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 3 el poedersuiker
  • 3 el mascarpone

Extra nodig: rechthoekige of vierkante ovenschaal, ingevet.

Bereidingswijze kaneel-rozijnen-broodjes

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 1 uur rijzen + 15 min. rusten.

  1. Los de gist op in de lauwwarme melk en laat 15 min. rusten.
  2. Vermeng de bloem met het zout en het ei, roer de melk erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol tot een bol, leg in een kom en dek af met plasticfolie of een vochtige schone doek. Laat ± 40 minuten rijzen op een warme plaats.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van 50×60 cm.
  5. Smelt de boter en roer de bruine suiker, de rozijnen en de kaneel erdoor.
  6. Verdeel het mengsel royaal over het deeg.
  7. Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een worst. Druk het laatste stukje wat aan zodat de rol niet kan opengaan.
  8. Snijd de rol in plakken van 2½ cm en leg ze tegen elkaar aan in de bakvorm. Dek af met plasticfolie of de doek en laat nog eens ± 20 min. rijzen.
  9. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
  10. Bak de broodjes in het midden van de oven in ± 25 min. goudbruin en gaar.
  11. Haal ze uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
  12. Roer de poedersuiker uit met 1 el water en roer de mascarpone erdoor.
  13. Bestrijk de kaneelbroodjes ermee en serveer direct.
kaneel-rozijnenbroodjes

Ziet er goed uit!

Recepten & foodstyling | Sonja Peeters
Fotografie | Wout Hendrickx

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant