Eten

Smaakvol én snel: kabeljauw uit de oven met geroosterde groenten

smaakvol-en-snel-kabeljauw-uit-de-oven-met-geroosterde-groenten.jpg

Op drukke dagen, in het weekend of als het warm is heb je misschien geen zin om boven pannen te moeten zwoegen en zweten. Wil je toch een culinair hoogstandje op tafel zetten? Dit recept voor kabeljauw is smaakvol, snel én gezond.

En je hebt er slechts vijf ingrediënten voor nodig.

Dit heb je nodig voor de kabeljauw

Voor 4 personen

  • 1 bakje (180 g) honingtomaten
  • 500 g kabeljauw
  • 350 g groene asperges
  • 100 ml tuinkruidenbouillon
  • 2 tl olijfolie

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder de harde onderkant van de groene asperges en verdeel de asperges samen met de honingtomaten en de tuinkruidenbouillon over een ovenschaal.
  3. Dep de kabeljauwfilets af en snijd ze in vier stukken. Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal en sprenkel de olijfolie over de vis en groenten. Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.
  4. Verdeel de kabeljauw en de groenten over de borden en serveer direct.

Eet smakelijk!

Kabeljauw uit de over geroosterde groenten Margriet

Nog meer recepten met kabeljauw

Heb je de smaak te pakken gekregen met de kabeljauw? Dan wil je deze recepten misschien ook eens proberen:

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Beeld | Looye Kwekers

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant