Eten

Dat wordt smullen: zo maak je deze kaasbeignets!

dat-wordt-smullen-zo-maak-je-deze-kaasbeignets.jpg

Kaasbeignets: hartige bolletjes met een zachte en warme kaasvulling. Lekker en zo gemaakt!

Deze hartige kaasballetjes maak je in slechts 55 minuten.

Dit heb je nodig ( 30 stuks):

  • 100 g boter
  • 1 el mosterd
  • 100 g bloem
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g geraspte Gruyère
  • versgemalen peper, zout
  • 2 eieren
  • frituurolie
  • handje gekookte farfalle

Extra nodig handmixer, lange prikkers.

Bereidingswijze kaasbeignets:

  1. Doe 200 ml warm water en de boter in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur.
  2. Voeg als de boter gesmolten is de mosterd toe en vervolgens de bloem.
  3. Roer nu razendsnel totdat de bloem wordt opgenomen door het vocht en er een glanzende deegbal ontstaat.
  4. Haal de pan van de pit en roer alle kaas door het warme deeg.
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe en klop er met de handmixer een voor een de eieren toe.
  6. Klop totdat het eerste ei volledig is opgenomen door het deeg en voeg dan pas het volgende toe.
  7. Zet het deeg ± 20 min. in de koelkast.
  8. Verhit de frituurolie op 175 °C.
  9. Vorm met een kleine ijsboltang of twee dessertlepels kleine balletjes van het deeg en frituur ze in 5-6 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Steek de farfalle aan lange prikkers en zet ze in de balletjes.
  11. Serveer warm.

Bereidingsduur kaasbeignets 35 min. +  20 min. rusten.

Ziet er goed uit! 

kaasbeignets

Recept | Beanca de Goede

Fotografie | Bart Brussee

Productie | Colette Beyne

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-01. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant