Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Mizutaki met vis & garnalen

recept-mizutaki-met-vis-garnalen.jpg

Een typisch gerecht uit de Japanse keuken: Mizutaki met vis & garnalen. Mocht je dit gerecht liever met vlees willen eten dan kan dat ook! De vis en de garnalen zijn ook makkelijk te vervangen door kip, tofu en omeletreepjes. Een heerlijk recept dat je ongeveer binnen dertig minuten kunt bereiden.

Benodigdheden voor de Mizutaki met vis & garnalen:

  • 30 g kombu (zeewier)**
  • 30 g katsuobushi, (bonitovlokken)***
  • 100 ml mirin (rijstwijn)*
  • 2 el Japanse sojasaus + extra om te serveren*
  • versgemalen peper, zout
  • ± 1 tl wasabi*
  • 300 g rijstnoedels 
  • 400 g witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw of koolvis, in brede repen
  • 8 cocktailgarnalen met staartje 
  • ¼ kleine Chinese kool, in dunne repen
  • 1-2 handenvol enoki (fluweelpootjes, paddenstoelen)*
  • 1-2 handenvol mizuna (sla)*, raapsteeltjes of waterkers
  • Groen van 2 bosuitjes, zeer fijn gesneden

Zo maak je het recept:

  1. Was de kombu, leg het in een pan en schenk er 2 liter water op.
  2. Laat ± 20 min. weken.
  3. Voeg dan de bonitovlokken toe en breng aan de kook.
  4. Zeef de bouillon en houd de kombu apart.
  5. Voeg de rijstwijn en de sojasaus aan de bouillon toe en laat 2 min. zachtjes koken.
  6. Breng op smaak met peper, zout en wasabi.
  7. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  8. Zet vier verwarmde kommen klaar en verdeel er achtereenvolgens een pluk noedels, wat kombu, 2 garnalen, een paar repen visfilet en een pluk kool over.
  9. Breng de bouillon eventueel weer aan de kook en schenk hem in de kommen.
  10. Laat 3-4 min. staan.
  11. Garneer dan met de enoki, de mizuna en de bosui en serveer direct.
  12. Geef de extra sojasaus erbij. 

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 20 min. weektijd kombu

Ziet er goed uit! 

Recept | Colette Beyne
Beeld | BeeldigBeeld/StockFood

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-32. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant