Eten

Recept: ingepakte camembert met warme baguette

camembert-uitgelicht.png

Half gesmolten, geflambeerde ingepakte camembert met warme baguette

Ingrediënten
– 125 g boter, op kamertemperatuur
– 1 tl fleur de sel
– 1 el gedroogde goudsbloem
– ¼ tl chilipeper, gedroogd
– ½ teentje knoflook, uitgeperst
– 4 groene koolbladeren
– 2 el knoflookolie
– zout en peper naar smaak
– 1 grote camembert, of 2 kleine
– 2 el kirsch of brandy
– versgeraspte nootmuskaat

Bereiding
– Maak een dag tevoren de kruidenboter.
– Meng in een keukenmachine de boter met het zout, de goudsbloem, chili flakes en de knoflook.
– Leg de boter in een strook op een stuk bakpapier, rol op tot een ronde rol ontstaat en laat de kruidenboter een dag in de koelkast opstijven.
– Verwarm de oven voor op 185ºC. Kook de koolbladeren in ruim, gezouten water gaar, giet ze af in een zeef en breng op smaak met de knoflookolie, zout en peper.
– Pak de camemberts in met de koolbladeren en houd aan de bovenkant wat ruimte open.
– Bak de kazen 8 min. lang in de oven, besprenkel met de kirsch en flambeer ze.
– Rasp de nootmuskaat over de kazen en serveer met Franse (nog warme) baguette, de kruidenboter en een grote kom winterse salade.

Ook interessant