Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: tortilla’s met ingemaakte groenten en lamsgehaktballetjes

recept-ingemaakte-groenten-en-lamsgehaktballetjes-in-tortilla.jpg

Groenten inmaken is leuk om te doen én je kunt er mooi restjes mee opmaken. En die ingemaakte groenten kun je vervolgens verwerken in héérlijke gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept voor tortilla’s met ingemaakte groenten en lamsgehakballetjes?

Smullen maar!

Benodigdheden

Met deze ingrediënten maak je voldoende porties voor ongeveer vier personen.

  • 4-6 tortilla’s
  • blaadjes van ½ bosje koriander

Voor de ingemaakte groenten

  • 1 bosje radijs, in plakjes
  • 3 boswortels, in dunne reepjes
  • 1 komkommer, in dunne reepjes
  • roosjes van ¼ bloemkool, in dunne plakjes
  • 5 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 sjalotjes, in reepjes
  • 500 ml azijn, bijv. appel- of wittewijnazijn
  • 2 el zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 el suiker
  • 2 droge takjes tijm
  • 2 el zwarte peperkorrels
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el korianderzaad

Voor de gehaktballetjes

  • 600 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • ± 1 tl garam massala
  • versgemalen peper, zout
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig: 2-3 gesteriliseerde glazen (weck)potten

Zo maak je de ingemaakte groenten

  1. Begin minimaal een dag van tevoren.
  2. Verdeel voor de ingemaakte groenten alle groenten over de weckpotten.
  3. Verwarm de azijn met 500 ml water, het zout, de suiker, de kruiden, de peperkorrels en de zaden en laat 2 min. koken.
  4. Giet het mengsel over de groenten in de potten tot 1 cm onder de rand en zorg dat de kruiden en zaden goed worden verdeeld over de potten.
  5. Sluit de potten af en laat 3-4 uur afkoelen en zet ze dan minimaal 1 dag in de koelkast. Ze zijn dan klaar voor gebruik, maar blijven daarna nog 2-3 weken goed in de koelkast.

Bereidingswijze tortilla’s

  1. Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met het ei en het paneermeel, de garam massala en peper en zout naar smaak.
  2. Rol balletjes van het gehakt.
  3. Verwarm een scheut olie in een braadpan en bak de balletjes hierin rondom bruin en gaar.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen en schep er ingemaakte groenten en gehaktballetjes op.
  5. Vouw dicht en bestrooi met koriander.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Karl Bruninx
Foodstyling en recepten | Debby De Mangelaere

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 18– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Lossenummers.nl.

Ook interessant