Eten

Recept uit de wereldkeuken: spicy Indiase samosa’s

indiase-samosas.jpg

Traditioneel worden deze Indiase samosa’s gefrituurd, maar in dit recept bereid je ze in de oven. Lekker snel en gemakkelijk. Deze hapjes gevuld met Pulled Oats, aardappels en kruiden zijn heerlijk als voor- of bijgerecht.

Dat wordt lekker én vegetarisch smullen!

Ingrediënten

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • Klein uitje
  • 1 knoflookteen
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 3 geschilde en gekookte aardappels
  • 1,5 dl erwten, bevroren
  • 2 el currypasta
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 pak filodeeg
  • 2/3 tl zwarte peper
  • 1/3 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • Sesamzaadjes
  • Zout
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze van de Indiase samosa’s

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en rasp de gember. Verwarm op middelhoog vuur wat olie in een pan. Voeg de ui en gember toe en bak 2-3 minuten. Voeg de Pulled Oats toe. Bak nog 1-2 minuten mee.
  3. Snijd de aardappels in blokjes van 1 centimeter en voeg toe aan het uienmengsel. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe. Proef en breng eventueel op smaak. Laat afkoelen.
  4. Snijd in het midden het ontdooide filodeeg door de helft en vouw in een vierkant. Vouw het opnieuw door het midden om een driehoek te vormen. Leg een flinke theelepel vulling op het deeg en vouw nog een keer, zodat de vulling is ingesloten en het deeg opnieuw een driehoek vormt.
  5. Smeer in met boter of olie en besprenkel de samosa’s met sesamzaadjes. Bak ongeveer 15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai de samosa’s halverwege om.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Recept | Gold&Green
Beeld | Gold&Green

M29/30

Margriet 29/30 ligt in de winkel! Een dubbeldik zomernummer met jouw grote zomerhoroscoop, 14 pagina’s puzzelplezier, een exclusieve thriller van Jet van Vuuren en nog véél meer. Hallo, vakantie! Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant