Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekkers zomers: ijssandwich van watermeloen met aardbeien-bananenijs

lekkers-zomers-ijssandwich-van-watermeloen-met-aardbeien-bananenijs.jpg

Warme dagen als deze vragen natuurlijk om een ijsje. En als je de room en suiker vervangt door lekker fris fruit, hoeft dat helemaal niet ongezond te zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van deze frisfruitige ijssandwich van aardbeien-bananenijs met watermeloen als ‘wafels’?

Lekker fris, en je hebt ook binnen no time je dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen. En mocht je veganistisch of lactose-intolerant zijn, dan kun je deze ijsjes ook gewoon eten.

Dit heb je nodig:

  • 300 g aardbeien, gehalveerd + extra om te garneren
  • 2 bananen, in stukjes
  • 1 kleine watermeloen
  • 1 handje gevriesdroogde frambozen (deze vind je in de grotere supermarkt bij de ontbijtgranen)
  • blaadjes van paar takjes basilicum

Extra benodigdheden: blender of keukenmachine, vijzel

Lees ook: Gezond ijs eten? Probeer dan eens de nieuwste foodtrend: nicecream

Zó maak je deze ijssandwich:

Hoewel de bereidingstijd maar een kwartiertje is, ben je door het vriezen tussendoor wel 6 á 7 uur verder voor je deze ijssandwich kunt eten. Vergeet dat dus niet bij de bereidingstijd in te calculeren.

  1. Doe het fruit in een diepvrieszakje of -doosje en zet minimaal 4 uur in de vriezer.
  2. Mix het fruit in de blender tot een gladde puree, schep in een afsluitbare diepvriesdoos en zet opnieuw minimaal 2 uur in de vriezer.
  3. Snijd de watermeloen in dunne plakken en steek of snijd er 8 rondjes van ± 8 cm Ø uit.
  4. Maal de gevriesdroogde frambozen fijn in de vijzel.
  5. Rol de watermeloenranden door de frambozencrumble.
  6. Schep 4 grote bollen uit het aardbeien-bananenijs en leg ze tussen 2 plakken watermeloen.
  7. Garneer met basilicum en de extra aardbeien. Zet de sandwiches nog maximaal 1 uur terug in de vriezer of serveer ze direct.

Eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Les Filles Rouges
Productie & bewerking | Colette Beyne.

Ook interessant