Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 49 | Recept: Hollands wokken

hollandswokken1.png

Weinig tijd om een gezonde maaltijd te maken? Zet de wok op het vuur voor dit oer-Hollandse wokgerecht! 

Wat heb je nodig?

(4 personen)

  • 3 el milde olijf- of kokosolie
  • ½ boerenkool, gebruik alleen het blad, fijngehakt
  • 360 g tomaatmix: gele, rode en oranje kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • 100g gerookte gezouten amandelen, grof gehakt
  • versgemalen zout en peper voor de aardappel-pastinaakpuree
  • 500 g kruimige aardappels, in blokjes
  • 500g pastinaak, in blokjes
  • klont roomboter
  • scheut warme melk

Zo maak je het!

Kook voor de puree de aardappel- en pastinaak in gezouten water gaar, maar giet nog niet af. Zet een wok op de wokbrander of de grootste vlam van het gasfornuis en verhit. Verhit daarna de olie en voeg de boerenkool en de tomaten toe. Bak 2-3 minuten, omscheppend, en voeg de knoflook toe.

Meng honing, mosterd en balsamicoazijn in een kommetje en voeg bij de groenten. Zet de vlam iets lager en laat nog 2-3 minuten garen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de amandelen. Giet aardappel en pastinaak af, stamp fijn en maak er met de boter, melk, zout en peper naar smaak een pittige puree van.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Ook interessant