Weinig tijd om een gezonde maaltijd te maken? Zet de wok op het vuur voor dit oer-Hollandse wokgerecht!
Wat heb je nodig?
(4 personen)
3 el milde olijf- of kokosolie
½ boerenkool, gebruik alleen het blad, fijngehakt
360 g tomaatmix: gele, rode en oranje kerstomaten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el honing
1 el grove mosterd
4 el witte balsamicoazijn
100g gerookte gezouten amandelen, grof gehakt
versgemalen zout en peper voor de aardappel-pastinaakpuree
500 g kruimige aardappels, in blokjes
500g pastinaak, in blokjes
klont roomboter
scheut warme melk
Zo maak je het!
Kook voor de puree de aardappel- en pastinaak in gezouten water gaar, maar giet nog niet af. Zet een wok op de wokbrander of de grootste vlam van het gasfornuis en verhit. Verhit daarna de olie en voeg de boerenkool en de tomaten toe. Bak 2-3 minuten, omscheppend, en voeg de knoflook toe.
Meng honing, mosterd en balsamicoazijn in een kommetje en voeg bij de groenten. Zet de vlam iets lager en laat nog 2-3 minuten garen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de amandelen. Giet aardappel en pastinaak af, stamp fijn en maak er met de boter, melk, zout en peper naar smaak een pittige puree van.