Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Havertaartjes met bramen

uitgelichte-havertaartjes.png

Elk najaar heeft z’n voordeel. Herfstfruit bijvoorbeeld. Denk aan bramen, pruimen, peren… Perfect om heel veel lekkers mee te maken.

Havertaartjes met mascarpone en bramen (± 6 stuks)

Ingrediënten
voor het deeg:
– 150 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– ½ tl zout
– 1 tl kaneel
– 150 g roomboter
– 200 g lichte basterdsuiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 2 eieren (m)
– 200 g havermout

voor de vulling:
– 400 g  mascarpone
– 2 dl slagroom
– 75 g suiker
– 2 el limoncello (of andere citroenlikeur)
– geraspte schil van een ½ citroen
– 10 muntblaadjes, fijngehakt (plus extra om te garneren)
– vanillezaadjes van 1 vanillestokje
– 500 g verse bramen

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 160°C.
– Meng de bloem met het bakpoeder, zout en kaneel in een kom.
– Mix de boter met de suikers tot een soepele crème en voeg dan de eieren één voor één toe.
– Mix alles goed door en roer er dan met een lepel de havermout doorheen.
– Verdeel het deeg in 12 stukken en vorm er balletjes van.
– Druk de balletjes met enige afstand van elkaar plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat tot rondjes van ± 6 cm..
– Bak de koekjes in ± 15 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
– Mix ondertussen de mascarpone soepel in een kom en voeg de slagroom en suiker toe. Mix even door tot de crème stevig is en verdeel de crème over drie kommen.
– Roer door één kom de limoncello en citroenrasp, door één kom de gehakte munt en door de laatste de zaadjes uit het vanillestokje.
– Verdeel elke vulling over 4 koekjes en stapel per vullingsoort 2 koekjes op elkaar.
– Beleg de bovenste laag mascarpone ruim met verse bramen.

Bereidingstijd: ± 15 min. + 15 min. oventijd.

Tip: geen zin om te bakken? Gebruik dan kant-en-klare havermout- of chocoladekoekjes als taartbodem.

Koop Margriet 43 hier voor recepten en meer..

Ook interessant