Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Grove appelcake

_dsc9497.jpg

Grove appelcake (1 cakeblik):

Ingrediënten:

– 2 geschilde appels, in grove parten
– citroensap
– 250 g (gras)boter of margarine  – 225 g suiker
– snuf zout
– 4 eieren
– 250 g cakemeel
– 1 tl kaneel
– 100 g blauwe bessen

 

 

 

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 150°C.
– Schep de appel om met het citroensap.
– Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik slechts
150 g suiker.
– Vet de cakevorm in.
– Schep een derde van het beslag in de vorm.
– Meng de rest van de suiker met de kaneel en strooi een derde ervan over het beslag.
– Schep weer een derde van het beslag in de vorm en bestrooi ook weer met een laagje kaneelsuiker.
– Druk de appelpartjes met de bolle kant naar boven in het beslag. Verdeel de bessen over het beslag en druk daarna de appelparten erin. Dek af met de rest van het beslag.
– Bak de cake in het midden van de oven in 1½ uur goudbruin en gaar.
– Laat de cake afkoelen op een rooster en plaats hem weer terug in het bakblik om mee te nemen.

Bereidingstijd: ± 30 min. + 1 ½ uur oventijd + afkoelen

Ook interessant