Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker verfrissend én gezond: groene-thee-ijsjes met bessen

lekker-verfrissend-en-gezond-groene-thee-ijsjes-met-bessen-margriet.jpg

Op een hete dag kan een kop warme groene thee je misschien wat tegenstaan; een ijsje is dan een stuk aantrekkelijker. Maar wat als je de smaak van die thee combineert met het frisse van een waterijsje? Dat hebben we gedaan bij deze groene-thee-ijsjes met bessen en munt.

Door groene thee te gebruiken als basis voor deze vrolijke ijslolly’s met blauwe en rode bessen, heb je de smaak (én gezondheidsvoordelen) van groene thee zónder dat je het er warm van krijgt.

Groene thee

Laten we voor we overgaan naar het recept, eerst even kijken naar hoe gezond groene thee eigenlijk is. Het drankje is namelijk niet alleen lekker, maar er wordt ook gedacht dat het een wondermiddel is voor je lichaam. Zo zou het je stofwisseling en vetverbranding stimuleren waardoor je sneller afvalt, je beschermen tegen hartaandoeningen en beroertes én leververvetting verminderen. Meer over de gezondheidsvoordelen van groene thee lees je hier.

Dit heb je nodig:

  • 2 zakjes groene thee
  • 4 takjes verse munt + kleine blaadjes van 2 takjes munt
  • sap van 2 sinaasappels
  • 2 el agavesiroop
  • een mix van 200 gram blauwe en rode bessen

Extra benodigdheden: 8 ijslollyvormpjes

Zo maak je deze groene-thee-ijsjes:

De bereidingstijd van deze ijsjes is slechts twintig minuten, ze hebben alleen wel een nachtje vriestijd nodig voor je ze kunt eten.

  1. Breng 300 ml water aan de kook. Neem van het vuur, laat 1 min. afkoelen en laat dan de zakjes thee en de munttakjes 10 min. trekken in het water.
  2. Verwijder dan beide en roer het sinaasappelsap en de agavesiroop door de thee.
  3. Vul de helft van de ijsvormpjes met thee.
  4. Verdeel de bessen en de muntblaadjes erover en vul verder aan met thee. Zet minimaal 1 nacht in de vriezer.

Eet smakelijk!

M29/30

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Les Filles Rouges
Productie & bewerking | Colette Beyne.

Ook interessant