Eten

Recept uit de wereldkeuken: Griekse filodeegpakketjes

recept-uit-de-wereldkeuken-griekse-filodeegpakketjes.jpg

Deze zomer kunnen we helaas niet op een terrasje aan de Griekse zee zitten, maar we kunnen wel genieten van Griekse lekkernijen! Deze filodeegpakketjes gevuld met pulled oats, tomaten en tijm brengen dit zonnige vakantieland naar jouw eettafel.

Heerlijk als borrelhapje of bijgerecht tijdens het diner.

Ingrediënten:

  • 1 pak filodeeg met amandelen
  • 100 g boter

Voor de vulling

Voor de saus

  • 1 pak volle yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 50 g feta

Bereidingswijze van de Griekse filodeegpakketjes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meet de ingrediënten voor de saus af en doe in een kom. Verkruimel de feta, doe bij de saus en meng het geheel. Laat een tijdje rusten om de smaken in te laten trekken.
  2. Smelt de boter in een kleine steelpan. Snijd het filodeeg in vierkantjes van 10 bij 10 cm. Besmeer de bovenste laag met boter en leg een ander vierkantje daar bovenop. Vul met een lepel Pulled Oats, een halve cherrytomaat en tijm. Vouw de hoeken naar boven om de vulling volledig in te pakken. Smeer de pakketjes in met boter en bak 15 minuten in de oven. Serveer met de saus.
Griekse filodeeg pakketjes

Bron | Gold & Green
Beeld | Gold & Green

Ook interessant