Eten

Dat wordt smullen: granaatappel-cheesecake

dat-wordt-smullen-granaatappel-cheesecake.jpg

Dit heerlijke recept voor een granaatappel-cheesecake is niet alleen heel smakelijk, maar ook een lust voor het oog. Wat een parel, die granaatappel!

In de romige cheesecake zit een friszoete frambozen-granaatappelswirl.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 150 g digestive-koekjes
  • 75 g boter, gesmolten
  • 1 el kristalsuiker

Voor de vulling:

  • 8 blaadjes gelatine
  • 400 ml slagroom
  • 240 g fijne kristalsuiker
  • 675 g stevige roomkaas naturel op kamertemperatuur
  • 40 ml melk
  • 100 g frambozen
  • 40 ml granaatappel-frambozensap
  • 40 ml citroensap
  • ± 300 g granaatappelpitten

Extra nodig: springvorm 22 cm Ø, bodem en zijkant bekleed met bakpapier

Bereidingswijze voor granaatappel-cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maal voor de bodem de koekjes, boter en suiker in een keukenmachine tot kruimels.
  3. Doe ze in de springvorm en druk goed aan om een stevige bodem te vormen.
  4. Bak in het midden van de oven ± 10 min. en laat volledig afkoelen.
  5. Week intussen voor de vulling de gelatine in ruim koud water.
  6. Klop de slagroom lobbig met 140 g van de suiker.
  7. Klop in een andere kom de roomkaas los met de rest van de suiker en de melk.
  8. Pureer de frambozen met het granaatappel-frambozensap.
  9. Breng in een klein pannetje het citroensap tegen de kook aan.
  10. Neem van de pit en los er de gelatine in op.
  11. Klop ± 1 tl van het gelatinemengsel door de frambozenpuree en klop de rest van het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel.
  12. Meng de slagroom door het roomkaasmengsel. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de afgekoelde bodem.
  13. Verdeel de frambozenpuree erover en schep de rest van het roomkaasmengsel erover.
  14. Laat in de koelkast ± 3 uur opstijven.
  15. Neem de taart uit de vorm en bestrooi de bovenkant met de granaatappelpitten.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 10 min. oventijd + ± 4 uur afkoelen/opstijven

Ziet er goed uit!

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Louis Lemaire

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-10. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant