Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: gestoomde mini-paksoi met pittige soja-cashewnotensaus

recept-gestoomde-mini-paksoi-met-soja-cashewnotensaus-margriet.jpg

Ben je wel een keer toe aan iets nieuws in de keuken? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je: gestoomde mini-paksoi met pittige soja-cashewnotensaus. En nog beter: het gerecht is erg gemakkelijk en staat in een handomdraai op tafel.

Dit recept is voor vier personen.

Benodigdheden gestoomde mini paksoi met pittige soja-cashewnotensaus:

  • 2 el sesamolie 
  • 4 el arachideolie 
  • 1 rode peper, zaadlijsten evt. verwijderd, fijngehakt + extra ringetjes om te garneren 
  • 1 teen knoflook, fijngehakt 
  • stukje geschilde gemberwortel van 4 cm, fijngehakt 
  • 3 bosuitjes, in ringetjes 
  • 2 el wittewijnazijn 
  • 40 ml Japanse sojasaus 
  • 1 el maïzena 
  • 70 g cashewnoten, droog geroosterd en grof gehakt 
  • versgemalen peper, zout 
  • 8 stronkjes minipaksoi

Bereiding:

  1. Verhit alle olie en fruit hierin de rode peper, de knoflook en de gember 1-2 min.
  2. Schep de bosui erdoor en roerbak 2 min. mee.
  3. Blus af met de azijn en roer de sojasaus erdoor.
  4. Roer de maïzena los met 1 el water en verdun met nog 100 ml warm water.
  5. Schenk in de pan, breng aan de kook en laat 2-3 min. koken, zodat de saus licht bindt.
  6. Roer de noten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm.
  7. Kerf de stronkjes paksoi bij de steelaanzet kruislings in en stoom ze in 3-5 min. gaar in een stoomoven, stoompan of -mand.
  8. Leg de paksoi op een schaal en lepel er wat van de saus over. Serveer de rest van de saus er apart bij. Lekker met noedels.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Eet smakelijk!

Fotografie: Stefania Giorgi/Living Inside

Ook interessant