Geroosterde witte wintergroenten met amandel-tijmpesto: een ovenschotel waarin oer-Hollandse groenten, een Italiaanse twist krijgen. Heerlijk tijdens de koude wintermaanden.
Loopt het water je al in de mond? Binnen 75 minuten staat dit gerecht bij jou op tafel!
Dit heb je nodig:
Met dit recept maak je voldoende voor ongeveer zes porties.
Extra nodig: bakplaat met opstaande rand of grote braadslede.
Bereidingswijze geroosterde witte wintergroenten met amandel-tijmpesto:
Snijd alle groenten alvast en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de pastinaak, de ui, de venkel, 3 tenen knoflook en de helft van de tijm in een enkele laag op een bakplaat met opstaande rand en schenk er de bouillon over. Dek af met aluminiumfolie.
Bak ± 25 min. in het midden van de oven.
Leg de witlofhelften samen met de bloemkoolroosjes bij de rest van de groenten op de bakplaat. Zorg ervoor dat er een enkele laag is of gebruik 2 bakplaten. Bedruppel royaal met olijfolie en maal er peper boven. Bak de groenten in ± 20 min. onafgedekt tot ze gaar en licht gekleurd zijn.
Maak intussen de pesto door de blaadjes van de rest van de tijm, de laatste knoflookteen, de amandelen, de peterselie en de kaas in de kleine kom van de keukenmachine fijn te malen.
Meng er dan net zo veel olijfolie door tot het een mooie dikke saus is en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de groenten met de pesto en eventueel extra kaas.