Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker zomers: geroosterde maïskolven met chiliboter en guacamole

baked-corn-on-the-cob-with-chili-parsley-and-guacamole.jpg

De zomer is weer begonnen! Ben je nog op zoek naar een heerlijk zomersrecept voor tijdens de warme dagen? Wellicht zijn deze Mexicaanse geroosterde maïskolven met chiliboter en guacamole wel iets voor jou.

Dit heerlijke zomerse gerecht kan je al in 45 minuten op tafel hebben staan. Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden:

  • 4 verse maïskolven, bladeren en draden verwijderd
  • snuf suiker
  • 2 tenen knoflook, uit de pers
  • ± 3 tl chilivlokken
  • 100 g zachte boter
  • ½ hand platte peterselieblad
  • 2 limoenen
  • mayonaise in tube
  • voor de guacamole
  • vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s, fijngeprakt
  • sap en rasp van 1 biologische limoen
  • ½ hand korianderblad, fijngesneden
  • ¼ hand platte peterselieblad, fijngesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • versgemalen peper, zout
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 groene peper, fijngehakt
  • chilivlokken
  • 1 vleestomaat, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes

Lees ook:
Lekker voor op de barbecue: maiskolf met knoflook-parmezaanboter

Bereiding van de geroosterde maïskolven

  1. Schep voor de guacamole het vruchtvlees van de avocado’s om met het limoensap en schep om met de rest van de vaste ingrediënten.
  2. Breng hem op smaak met peper, zout en chilivlokken.
  3. Kook de maïskolven in ruim water met de suiker en weinig zout in ongeveer 25 minuten gaar, giet af en laat uitlekken. Verwarm intussen de barbecue of de oven op 200° C.
  4. Roer de knoflook, de chilivlokken en peper en zout naar smaak door de boter en bestrijk de maïskolven ermee.
  5. Leg ze op een barbecuerooster of een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kolven zo’n 10 minuten op de barbecue of 20-25 minuten in het midden van de oven.
  6. Bestrooi met de peterselie en eventueel nog wat chilivlokken. Pers 1 limoen uit, druppel het sap over de maïs en garneer met mayonaise.
  7. Snijd de tweede limoen in partjes en geef ze erbij. 

Productie en bewerking | Colette Beyne
Beeld | Stockfood

Ook interessant