Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker ontbijtje: geroosterde kersenmuesli met hangop en frambozen

recept-geroosterde-kersenmuesli-met-hangop-en-frambozen.jpg

Onbijt je liever niet met brood en beleg, maar wel met wat muesli en yoghurt? Dan is deze geroosterde kersenmuesli met hangop en frambozen zeker het proberen waard.

Lekker fris, een beetje zurig en toch met een heerlijke bite.

Benodigdheden voor geroosterde kersenmuesli met hangop:

  • 1 potje kersen op siroop
  • 1 el vloeibare honing + 1 el extra om te serveren
  • ½ el neutrale olie
  • ± 1 tl gemberpoeder
  • 15 g amandelen, grof gehakt
  • 45 g havervlokken
  • 10 g zonnebloempitten
  • 10 g pompoenpitten
  • 10 g geschaafde kokos
  • ± 500 g hangop of Griekse yoghurt om te serveren
  • 125 g frambozen

Bereidingswijze:

Binnen een half uur kun je dit ontbijtje maken, maar je kunt het grootste gedeelte ook van tevoren bereiden.

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Laat de kersen uitlekken, maar vang het sap op.
  4. Meng de honing met de olie, gemberpoeder en 4 el kersensap.
  5. Doe de amandelen, havervlokken, zonnebloem- en pompoenpitten en de kokos in een kom en schep er het honingmengsel goed doorheen.
  6. Verdeel het over de bakplaat en bak in het midden van de oven ± 10 min.
  7. Schep af en toe om zodat het mengsel gelijkmatig bakt en neem uit de oven voordat de muesli bruin wordt.
  8. Laat ± 10 min. afkoelen.
  9. Verdeel de hangop over vier kommen en schep er muesli, kersen en de frambozen naar wens op.
  10. Lepel er wat honing over.

Bewaartip: muesli over? Hij is in een goed afgesloten pot ± 1 week houdbaar.

Recept: geroosterde kersenmuesli met hangop en frambozen

Dat ziet er heerlijk uit!

Meer ontbijtinspiratie nodig?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Maarten van der Wal

Dit recept verscheen eerder in Margriet 48-2020. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.

Ook interessant