Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 52 | Recept: Gepocheerde kabeljauw met kruidenjus

kabeljauwklein.png

Gepocheerde kabeljauw met kruidenjus is vooral erg lekker met wilde & witte rijst en broccoli. 

Dit heb je nodig:

  • 1 el milde olijfolie
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • stukje geschilde verse gemberwortel, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 ml groentebouillon
  • 4 kabeljauwfilets à 150 g
  • witte peper, zout
  • sap van ½ citroen
  • 3 – 4 handen groene kruiden, bijv. peterselie, kervel en basilicum, fijngehakt

Zo maak je het:

– Verhit de olie en fruit hierin op laag vuur de lente-ui, de knoflook en de gember.
– Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe. Laat 5 min. zachtjes koken.
– Wrijf de visfilets in met zout, peper en citroensap en leg ze in de bouillon.
– Laat tegen de kook aan op zeer laag vuur in 5-7 min. gaar worden met een deksel op de pan.
– Schep de vis uit de pan en houd warm.
– Laat de bouillon iets inkoken en roer er van het vuur af de kruiden door.
– Breng op smaak met peper en zout.
– Verdeel de vis over verwarmde borden en lepel de jus erover.

Bereidingstijd: ± 20 min.

 

Ook interessant