Eten

Recept: geitenkaas-pompoenpitrol met notenrozijntoast

recept-geitenkaas-pompoenpitrol-met-notenrozijntoast.jpg

Deze heerlijke geitenkaas-pompoenpitrol met noten-rozijntoast is perfect voor bij de borrel, maar je kan het hapje natuurlijk ook meenemen voor een zonnige picknick.

Dit recept maakt een geitenkaas-pompoenpitrol voor vier tot zes personen.

Benodigdheden

  • Een rol geitenkaas van ongeveer 250 gram, naturel of met honing
  • 2-3 el pompoenpitpasta, verkrijgbaar bij natuurwinkels of een grotere supermarkt
  • ± 4 el hennepzaadjes
  • eetbare bloemetjes zoals rozemarijnbloesem of boragebloemetjes
  • 1 pakje noten-rozijnentoast

Bereidingswijze

  1. Leg de geitenkaasrol tussen twee vellen bakpapier en rol met behulp van een deegroller uit tot een plak van ± 1 cm dik.
  2. Bestrijk de plak met de pompoenpitpasta en rol stevig op.
  3. Strooi de hennepzaadjes en eetbare bloemetjes op een plat bord en wentel de geitenkaasrol erdoor.
  4. Wikkel de rol in bakpapier en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  5. Zet de noten-rozijnentoast klaar.
  6. Nét voor de borrel of op de picknickplek: snijd de geitenkaas-pompoenpitrol in plakjes en serveer met de noten-rozijnentoast.

Bereidingstijd: ongeveer 10 min.

Eet smakelijk!

Geitenkaas

Fotografie | Eric van Lokven
Foodstyling en recepten | Gees van Asperen

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 24– 2020
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant