Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: gegrilde abrikozen met honing, salie en rozemarijn

recept-gegrilde-abrikozen-met-honing-salie-en-rozemarijn.png

Wil je eens iets anders bij de barbecue dan stokbrood of een maiskolf? Probeer dan deze gegrilde abrikozen met honing, salie en rozemarijn eens. Dit zomerse gerecht is goed te combineren met veel andere gerechten en heeft een bijzondere smaak.

Een fijn barbecue-gerecht dat perfect smaakt bij kip, varkensvlees, feta, door een rucola-salade óf bij een grote bol vanille-ijs.

Benodigdheden gegrilde abrikozen met honing:

Zo maak je het:

  1. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Bedruppel de helften met olijfolie en bestrooi met het grove zeezout.
  2. Druppel de honing erover. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Pluk de blaadjes van de salie. Hak de kruiden fijn en strooi over de abrikozen.
  3. Leg de helften met de snijkant naar boven in een grote braadslee of leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue en laat ze even grillen tot ze zacht zijn geworden of mooie streepjes hebben.
  4. Bestrooi met peper en serveer.

Ook interessant