Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker op een warme dag: gazpacho van courgette en venkel met pittige muntolie

m15-2021-culi_courgette.jpg

Een grote maaltijd koken en eten op een warme dag, is meestal geen goed idee. Wil je toch lekker eten? Ga dan eens aan de slag met deze gazpacho van courgette & venkel met pittige muntolie. Dit heerlijke recept is naast gezond ook nog eens erg makkelijk te bereiden.

Dit lekkere recept voor gazpacho van courgette is voor vier personen en kan je binnen twintig minuten al gemaakt hebben.

Benodigdheden:

  • 2 groene courgettes, uiteinden verwijderd
  • 1 groentebouillontablet
  • blaadjes van 1 bosje munt 
  • ½ venkelknol, in stukken 
  • 1 ui, in stukken
  • 1 teentje knoflook, geplet 
  • 2 groene chilipepers, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
  • 100 ml extra vierge olijfolie 
  • 2 el Griekse yoghurt 
  • versgemalen peper en zout 
  • extra nodig: blender of keukenmachine

Bereiding:

  1. Schaaf 1 courgette in lange dunne linten met behulp van een dunschiller of kaasschaaf. Zet opzij. Snijd de andere courgette in stukken.
  2. Verwarm 100 ml water en los het bouillonblokje erin op. Houd wat muntblaadjes apart voor de garnering en mix de helft samen met de stukken courgette, de venkel, de ui, de knoflook, de helft van de chilipeper, de helft van de olie en 1 el van de yoghurt, de bouillon en 450 ml water in de blender glad.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Mix de andere helft van de munt, de chilipeper en de olie ook glad. Zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Serveer de gazpacho ijskoud in kommen en top met de rest van de yoghurt, de pittige muntolie, de courgettelintenwerk en de achtergehouden munt.
  5. Maal er nog wat peper en zout boven.
Recept: gazpacho van courgette en venkel met pittige muntolie

Eet smakelijk!

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Els Sirejacob
Productie en bewerking | Colette Beyne

Ook interessant