Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker recept: zo kun je zelf gado gado met kip maken

lekker-recept-zo-kun-je-zelf-gado-gado-met-kip-maken-margriet.jpg

Hoewel gado gado in principe een vegetarisch gerecht is, kun je er natuurlijk ook wat kip aan toevoegen. Daarom hier een lekker recept voor gado gado met kip.

Wedden dat dit een succesnummertje gaat worden?

Wat is gado gado?

Gado gado is een simpele Indonesische groentesalade met gekookte eieren en een dressing van pindasaus. Het wordt vaak gegeten met tofu, tempeh en/of kroepoek. Maar je kunt natuurlijk ook voor een recept gaan van gado gado met kip. Het fijne aan dit gerecht is dat je het zowel lauwwarm als koud kan serveren, wat het natuurlijk perfect maakt voor in de zomer!

Benodigdheden recept gado gado met kip

Maar wat heb je allemaal nodig om een heerlijke gado gado met kip te maken? Hieronder een overzichtje van de ingrediënten die je in huis moet halen:

  • 300 g witte rijst
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g verse sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 360 g kipsatéblokjes
  • 150 g paprika rauwkost
  • 300 g Parijse worteltjes
  • 400 g satésaus gadogado

Lees ook: Foe yong hai maken? Probeer dít makkelijke recept

Zó maak je het klaar

Nu je alle ingrediënten bij de hand hebt, kun je beginnen:

  • Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook ook meteen de eieren in ongeveer 7 minuten bijna hard.
  • Breng in een pan een klein laagje water aan de kook en laat de sperziebonen hier vijf minuten in koken. Giet deze vervolgens af.
  • Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm breed.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar. Schep ze regelmatig om zodat ze niet aan branden.
  • Pak een diepe schaal erbij en verdeel hier de sperziebonen, komkommer, rauwkost en worteltjes in.
  • Pel de eieren, snijd ze in kleine stukjes en verdeel ze over de groenten. Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 minuten.
  • Verdeel de kip over de groenten. Serveer de rijst en satésaus apart erbij.

Bron | Allerhande
Beeld | Getty

Ook interessant