Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Frisse pancakes

pannekoeken.png

pannekoekenFrisse pancakes met notensiroop & blauwe bessen

Het beslag voor deze iets dikkere pancakes maak je van hüttenkäse, yoghurt en melk of karnemelk. Door ze te serveren met notensiroop en blauwe bessen worden ze extra feestelijk. Voor de liefhebbers van een ontbijt met granen en zuivel zijn er schaaltjes met zelfgemaakte hangop, vanillevla, krokante muesli met noten en lekker veel rood fruit.

Ingrediënten
– 250 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl zout
– 2 el suiker
– 2 eieren
– 1 dl yoghurt
– 1½ dl (karne)melk • 50 g gesmolten boter of margarine
– 100 g hüttenkäse of cottage cheese
– 50 g pecannoten, grof gehakt
– 1 dl ahornsiroop of maple syrup
– 200 g blauwe bessen

Bereiding
Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de suiker boven een beslagkom.
– Klop de eieren los met de yoghurt, de melk en de boter en voeg het mengsel toe aan de bloem.
– Roer het beslag met een houten lepel klontervrij en meng er dan de kaas door.
– Verhit een ingevette koekenpan en giet er zo veel beslag in dat het uitloopt tot pannenkoekjes met een doorsnede van ± 8 cm.
– Bak de pannenkoekjes ± 1 min. of tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen.
– Keer ze en bak ze nog ± 1 min. op de andere kant.
– Ga zo door tot het beslag op is en houd ze warm onder folie in een voorverwarmde oven van ± 70 à 80º C.
– Verwarm de siroop en de noten.
– Leg op bordjes stapeltjes pancakes en giet de notensiroop erover.
– Serveer met de blauwe bessen.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Dit recept is voor 4 personen.

Ook interessant