Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus

volkoren-crepes.jpg

Niet op vakantie dit jaar? Haal Frankrijk naar huis met deze heerlijke volkoren crêpes. Met de zelfgemaakte frisse sinaasappelsaus waan je je zo op het Franse platteland.

Bonus: ze zitten vol gezonde vetten die goed zijn voor het hart.

Ingrediënten voor de volkoren crêpes

Voor 12 pannenkoeken

Lees ook
koken op z’n Frans: 6x deze dingen mogen niet in je keuken ontbreken

Bereidingswijze

  1. Meng de eieren met de melk en de helft van het vanille-extract in een maatbeker en zet apart. Zeef volkorenmeel en zout boven een kom en voeg hier al roerend het melk-eimengsel aan toe. Roer totdat er een stevig beslag ontstaat.
  2. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een pannenkoekenpan of koekenpan en giet hier een beetje beslag in, beweeg de pan zodat het beslag de gehele bodem bedekt. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en verplaats de crêpe naar een bord. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  3. Breng in een steelpan het sap en de rasp van de perssinaasappelen en het citroensap aan de kook, voeg hier het overgebleven vanille-extract aan toe. Zet het vuur uit en roer de maïzena door de sinaasappelsaus zodat de saus kan indikken.
  4. Vouw de crêpes in vieren en verdeel ze over de borden. Giet vervolgens de sinaasappelsaus over de crêpes. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Recept | Becel
Beeld | Becel

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant