Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekkere lunch: kleurrijke fajitas met (vegetarische) kip en mango

lekkere-lunch-kleurrijke-fajitas-met-vegetarische-kip-en-mango.jpg

Word jij ook zo blij van kleurrijke gerechten? Maak dan eens deze fajitas met (vegetarische) kip en mango als lunch of snel diner. Gemakkelijk mee te nemen in je lunchtrommel, maar ook heerlijk voor een relaxte lunch in het weekend.

Smullen maar!

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:

Zo maak je de fajitas

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de (vegetarische) kipreepjes lichtbruin.
  2. Voeg vervolgens de uien toe en bak 2 minuten mee. Voeg de Fajita Seasoning Mix toe en schep het geheel goed om zodat de kruiden alle reepjes goed bedekken. Bak de mix een paar minuten mee en zet daarna het vuur uit.
  3. Giet het blikje bonen af, spoel na met koud water en laat uitlekken.
  4. Pluk de blaadjes little gem, was deze en laat goed uitlekken.
  5. Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit weg. Leg plat op een snijplank en snijd de mango in schuine dunne plakjes.
  6. Lepel de avocado’s uit en prak het vruchtvlees in een kommetje. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe en roer goed door om verkleuring te voorkomen.
  7. Verwarm de bietentortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing. Besmeer elke tortilla in het midden met de geprakte avocado. De onderkant, die je gebruikt om te vouwen, kun je leeg laten.
  8. Beleg de tortilla achtereenvolgens met een blaadje little gem sla, het kipmengsel, een paar plakjes mango en top af met zwarte bonen. Vouw vervolgens de fajitas met kip en mango dicht. Gebruik eventueel een cocktailprikkertje om de groente tortilla na het vouwen vast te zetten.

Eet smakelijk!

Recept en fotografie | Santa Maria

Ook interessant