Eten

Recept: extra gevulde groente-frittata

recept-extra-gevulde-groente-frittata.jpg

Een heerlijk extra gevulde groente-frittata die je ook vegetarisch kunt maken door de sojayoghurt en de Parmazaanse kaas te vervangen.

Dit recept is goed voor 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • blaadjes van 1 handje basilicum
  • blaadjes van ½ handje platte peterselie
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 8 eieren
  • 50 g Griekse yoghurt*
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas*
  • versgemalen peper, zout
  • 200 g broccoliroosjes
  • 250 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 el pittenmix
  • 1 tl geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 2 tl gehakt dragonblad
  • handje lamsoor of kleinbladige spinazie
  • fleur de sel

Extra nodig

  • keukenmachine of hakmolentje
  • ovenbestendige pan van 22 cm Ø

Bereidingswijze voor de extra gevulde groente-frittata

  1. Hak de kruiden, de lente-ui en de courgettes grof in de keukenmachine.
  2. Verhit de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  3. Verwarm de helft van de olie in de ovenbestendige pan en fruit het kruiden-groentemengsel hierin 2-3 min.
  4. Klop de eieren los met de yoghurt en de kaas en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Roer het eiermengsel door de groenten in de pan en laat op middelhoge pit in 2-3 min. licht stollen.
  6. Bak de frittata in het midden van de oven in nog 8-10 min. gaar en goudbruin.
  7. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de broccoli ± 6 min. omscheppend.
  8. Voeg na 2 min. de paddenstoelen en de knoflook toe.
  9. Roer er van het vuur af de pittenmix, de citroenrasp en de dragon door en breng op smaak met peper en zout.
  10. Neem de frittata uit de oven en beleg met een schep van het broccoli-paddenstoelenmengsel, de lamsoor en de extra kaas.
  11. Serveer de rest van de groenten en de fleur de sel erbij.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 10 min. oventijd.

*Kies voor een strikt vegetarische versie voor sojayoghurt en vervang de Parmezaanse kaas door een harde kaas van Kees Kaas of Hooidammer

Eet smakelijk!

Fotografie| beeldig beeld/stockfood

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-20.
Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant