Eten

Zomers recept: kokoskoekjes met exotisch fruit

zomers-recept-kokoskoekjes-met-exotisch-fruit.jpg

Dit zomerse recept voor kokoskoekjes met exotisch fruit is er eentje om je vingers bij af te likken. Lekker als dessert of tussendoortje voor echte zoetekauwen.

Dit gerecht staat binnen 45 minuten bij jou op tafel!

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 1 limoen

Voor de kokoskoekjes:

  • 90 g suiker
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 70 g geraspte kokos

Bereidingswijze kokoskoekjes met exotisch fruit:

  1. Snijd de schil van de ananas maar laat indien mogelijk de bladeren eraan zitten.
  2. Snijd de ananas in 4 grote stukken en snijd de harde kern weg.
  3. Halveer de mango in de lengte en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in ruitvorm in maar pas op dat je het niet helemaal doorsnijdt. Zet dit vervolgens apart.
  4. Voor de koekjes: smelt de boter in een pan op de grill of op het fornuis.
  5. Voeg het geraspte kokos, de suiker en het ei toe, roer door en laat 10 min. rusten.
  6. Week een stuk bakpapier ± 5 min.
  7. Leg het koekjesbeslag in 8 bolletjes op het papier.
  8. Leg het bakpapier met de kokoskoekjes op de grill. Bak op circulaire warmte onder de deksel (± 225 °C) met de onderste en bovenste luchtklep open totdat de koekjes kleur beginnen te krijgen. Pas op dat de koekjes niet verbranden aan de onderkant.
  9. Maak de grill klaar voor grillen op directe warmte.
  10. Gril de ananas en de mango op directe warmte gedurende 5​-8 min.
  11. Serveer met de kokoskoekjes en partjes limoen zodat iedereen er zelf wat sap over kan persen.

Bereidingstijd Exotisch fruit en kokoskoekjes 30 minuten + 15 minuten grilltijd.

Ziet er goed uit!

Recept | Malin Landqvist
Fotografie | Per Ranung

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-37. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant