Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: enchilada’s uit de oven met zoete aardappel, zwarte bonen, maïs en kaas

recept-enchiladas-uit-de-oven-met-zoete-aardappel-zwarte-bonen-mais-en-kaas.jpg

Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken? Met deze enchilada’s tover je de tafel om tot een kleurrijk festijn. Superlekker, vol groente, en niet onbelangrijk: helemaal plantaardig als je gaat voor een vegan kaassoort. Geniet met het hele gezin van deze vrolijke maaltijd.

Je maakt het gerecht met zoete aardappel, bonen en (plantaardige) kaas, bijvoorbeeld de Nurishh Original-plakken.

Dit heb je nodig:

Met deze ingrediënten maak je voldoende

  • 8 plakken kaas, bijvoorbeeld de plakken van Nurishh Original
  • 8 kleine tortilla wraps
  • 3 zoete aardappels
  • 2 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 stengels bosui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 blik (300 g) mais, uitgelekt en afgespoeld
  • 15 g verse koriander, grof gehakt
  • 2 el tacokruiden
  • zout en peper
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Prik met een vork gaten in de zoete aardappels en verwarm ze in hun geheel in de magnetron gedurende 8 minuten. Keer ze halverwege om. Gebruik ovenhandschoenen om de zoete aardappels uit de magnetron te halen. Heb je geen magnetron? Schil de zoete aardappels, snijd ze in kleine blokjes en bak deze 18 minuten in de oven op 180 °C.
  3. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie op middelhoge temperatuur en fruit hierin het fijngesneden witte gedeelte van de bosui glazig. Voeg nu ook de knoflook, zoete aardappel en de rode paprika toe. Bak dit nog 5 minuten mee. Voeg nu ook de tomatenblokjes en de tacokruiden toe en roer goed door. Voeg als laatste de zwarte bonen en mais toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd ondertussen de (plantaardige) plakken kaas in ruitvormige plakjes.
  5. Neem nu een tortilla wrap en vul deze met de vulling, rol op en leg de wrap in een ovenschaal. Doe dit met alle wraps. Verdeel de overgebleven saus over de ovenschaal.
  6. Maak af door te garneren met de ruitvormige plakjes en bak de enchilada’s 20 minuten in de oven. Serveer direct en garneer met verse koriander en het groene gedeelte van de bosui.

Eet smakelijk!

Enchilada’s


Bron en beeld | Nurishh

Ook interessant